Urheiluakatemiaan ennätysmäärä hakijoita
25.3.2019 10:29 Uutiset / Pääsivusto

Tanssi houkutteli urheiluakatemiaan 19 hakijaa

Keski-Pohjanmaan urheiluakatemiaan on hakenut ennätykselliset 88 nuorta urheilijan alkua. Viime vuonna hakijoita oli 67.
Hakijoita on 13:sta eri lajista. Jalkapallo on edelleen suosituin laji 25:lla hakijalla. Toiseksi suosituin oli yllättäen tanssi, joka keräsi peräti 19 nuorta tanssin harrastajaa. Myös koripallo ja jääkiekko olivat suosittu nuorten hakijoiden joukossa. Koripalloilijoita oli 12 ja jääkiekkoilijoita 11. Myös lentopallon parista tuli tänä vuonna hakijoita.

- Yhdenvertaisuus toteutuu hakijoiden osalta hyvin. Tyttöjä hakijoista oli 45 % ja poikia 55 %, kertoo urheiluakatemian koodinaattori Timo Virolainen hakijamääristä.

Kouluista suosituin oli Kokkolan suomenkielinen lukio 67.lla hakijalla, Sen jälkeen tulivat ammattiopisto 17 hakijalla ja ruotsinkielinen lukio 10:llä hakijalla. Hakijoita tuli laajasti Kokkolan ulkopuolelta - peräti kahdeksalta eri paikkakunnalta, joka kertoo urheiluakatemian ja Kokkolassa opiskelun vetovoimasta.

- Tällä viikolla järjestämme yhdessä Centrian kanssa uraseminaarin, jossa puhujina Kokkolan edustusurheilijoita ja valmentajia. Teemana opiskelujen ja urheilun yhdistämin. Tilaisuus järjestetään torstaina 28.3. iltapäivällä Centrian tiloissa.
Kevään yhteishaku ammattikorkeakouluhin on käynnistynyt 20.3. ja kestää 3.4. saakka, kertoo Virolainen lähiajan suunnitelmista.
   
Lisää uutisia
Keski-Pohjanmaan Urheiluakatemia
«  Kesäkuu   »
Kategoriat