Yhteistyö Konsan kanssa syvenee
10.1.2018 15:13 Uutiset / Pääsivusto

Urheiluakatemia ja Keski-Pohjanmaan konservatorion balettiopisto kehittävät yhteistyötä tanssin valmennuksessa

Keski-Pohjanmaan urheiluakatemia ja Keski-Pohjanmaan konservatorio lisäävät yhteistyötään uuden solmitun yhteistyösopimuksen myötä. Konservatorion tanssiosasto lähtee urheiluakatemian toimintaan pilottihankkeena. Myös Kokkolan Jymyn, Kokkolan Liikuntaseura Triolin sekä muiden naisvoimisteluseuojen tanssijat tulevat entistä paremmin huomioiduksi uuden yhteistyöavauksen myötä.
– Onhan meillä on ollut tanssijoita aiemminkin urheiluakatemiassa. Nyt tosin yhteistyötä syvennetään entisestään yhteistyösopimuksella, kertoo Keski-Pohjanmaan urheiluakatemian koordinaattori Timo Virolainen

Urheiluakatemia mahdollistaa tanssijoille aamutreenit kolmesti viikossa. Yksi harjoiuskerta on konservatorion tanssiopetuksen tiloissa ohjattuna
ja kaksi urheilutalolla omatoimisesti. Sopimus mahdollistaa samalla tiiviimmän yhteistyön myös muiden lajien kanssa.
– Urheiluakatemiatoiminta sitouttaa yhä vahvemmin nuorta toimintaan. Täytyy muistaa, että 14-18 -vuotiaat tanssijat harjoittelevat jo muutenkin 5-6 viikossa ja siihen omakohtainen kehon huolto päälle, konservatorion vararehtori Pasi Ojala sanoo.Yhteishakuun mukaan

Toisen asteen yhteishaku alkaa 20.helmikuuta ja loppuu 13. maaliskuuta. Yhteishaun yhteydessä tanssia harrastava nuori voi hakea mukaan urheiluakatemian toimintaan.
– Näen, että tanssin ja konservatorion ottaminen mukaan akatemiatoimintaan on molempien tahojen voitto. Samalla tämä on linjassa strategiaamme, jossa korostuu nuorten yhdenvertaisuus ja tasa-arvoisuus. Tämä on valtakunnallisestikin merkittävää, sillä muissa urheiluakatemioissa tanssille tuskin on annettu näin vahvaa asemaa akatemiatoiminnassa. Onneksi saamme tehdä paikallisesti nämä päätökset.

Onhan tämä meille myös vetovoimatekijä, Virolainen lisää.Ojala ja Virolainen kehottavat kiinnostuneita nuoria ottamaan rohkeasti yhteyttä.
– Asiasta kerrotaan vanhempainilloissa ja myös suoraan tanssiseuroille. Tietysti asiasta kannattaa kysyä myös suoraan meiltä, miehet vakuuttavat. Keski-Pohjanmaan Urheiluakatemia saa toimintaansa toiminta-avustusta opetus- ja kulttuuriministeriöltä. Hakuaika päättyi juuri viime viikolla.Päärahoituksesta vastaa tällä hetkellä kuitenkin Kokkolan kaupunki. Akatemian toimintaan osallistuu vuosittain 160-200 nuorta urheilijaa. Ohjattua valmennusta on ollut tarjolla tällä hetkellä mm. jalkapallossa, jääkiekossa, salibandyssa, koripallossa, uinnissa ja yleisurheilussa.
Urheiluakatemiatoimintaa on hallinnoinut elokuusta 2017 alkaen Keski-Pohjanmaan Liikunta.


Lähde: Keskipohjanmaa-lehti/Joni Mäki-Petäjä.


   
Lisää uutisia
Keski-Pohjanmaan Urheiluakatemia
«  Joulukuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Kategoriat