Urheiluakatemian valmentajat ja sopimusseurat koolla
26.8.2017 8:50 Uutiset / Pääsivusto

Kim Huuhka , Jukka Kinnunen ja Jyrki Ojala ovat tyytyväisiä uudistuksiin (Kuva KP/Clas-Olav Slotte

Keski-Pohjanmaan urheiluakatemian toiminta on lähtenyt vauhdikkaasti käyntiin. Keplin hallinnoitavaksi ja kehitettäväksi elokuun alusta siirtynyt akatemia on neuvotellut valmentajien työsopimukset, seurojen yhteistyösopimukset sekä terveydenhoito- ja urheilulääkäripalvelut kuntoon.

Kokkolan sivistyskeskuksen edustajat ovat tyytyväisiä ripeään starttiin ja uusiin palveluihin, kertoo Kokkolan suomalaisen lukion johtava rehtori Markku Anttila. - Keskusteluissa on noussut esille uusien lajien mukaan ottaminen lähivuosina akatemian toiminnan pariin, Anttila valottaa tilannetta.

Akatemian ohjattua lajivalmennusta on nyt tarjolla kuudessa lajissa: jalkapallossa, jääkiekossa, salibandyssä, koripallossa, yleisurheilussa ja uinnissa. Jalkapallon opettajina toimivat Kim Huuhka ja Jyrki Ojala ovat tehneet valmennustunneista sopimukset Keplin kanssa. Jääkiekon, salibandyn, uinnin ja yleisurheilun valmennus toteutetaan seurojen kanssa tehdyillä yhteistyösopimuksilla. Jukka Kinnunen ( Nibacos). jatkaa salibandyn valmentajana Uinnin valmentajana aloittaa Heini Nissinen(KUS-GSS) ja yleisurheiluvalmentajana jatkaa Timo Kultalahti (KTU).

- Olemme Keplissä tyytyväisiä seurojen innokkuuteen lähteä mukaan tiiviimpään yhteistyöhön, kertoo urheiluakatemian johtoryhmään uutena jäsenenä tuleva Keplin puheenjohtaja Lea Kippo-Kovasin.

- Kokkolan Hermeksen puheenjohtaja Hannu Myllymäki kertoo Hermeksen puolesta aamuvalmennuksesta vastaavat uusina parivaljakkona edustuksen kakkoskoutsi Lasse Pirjeta ja A-junioreiden valmentaja Juuso Laakso. Hermes tarjoaa lisäksi akatemiakorttiin merkittävän edun kotiotteluihinsa.

- Akatemian urheilulääkäri Heikki Jokinen esittäytyi seuroille ja valmentajille. Jokinen on aloittanut Työplussan lääkärinä pari viikkoa sitten. Liikuntalääketieteeseen erikoistunut Jokinen on itsekin aktiivinen maastopyöräily harrastaja ja toiminut aiemmin Oulun urheiluakatemian vastuulääkärinä.

- Työplussan toimitusjohtaja Jarmo Nissi esitteli Työplussan tarjoamia palveluja seuroille ja nuorille urheilijoille, jossa ennaltaehkäisevät palvelut tulevat selkeästi korostumaan.

- Pikahälytyksen infoon saanut Kalajoen kaupungin palveluksessa heinäkuussa aloittanut kehitys- ja valmennuspäällikkö Juha Isolehto esittäytyi Keplin johdolle ja akatemian valmentajille. Isolehto kertoi Kalajoen aamuvalmennustoiminnasta keskiasteen opiskelijoille. Isolehto toimii usean lahjakkaan nuoren yleisurheilijan valmentajana ja vaikuttanut aiemmin Jyväskylässä akatemiavalmennuksessa.

Kepliltä ja Kalajoella on tapahtumatoiminta liittyvä yhteistyösopimus. Syksyn aikana kartoitetaan yhteistyömahdollisuuksia akatemiatoiminnan osalta, kertoo Keplissä akatemiatoiminnan sopimusasioita neuvotellut aluejohtaja Petri Harsunen.

- Yläkoulutoiminnassa kokeilemme Vetelin yläkoulun kanssa yhteistyötä sinne perustetun liikuntapainotteisen ryhmän kanssa. Ryhmässä on 21 oppilasta ja tarjoamme heille kokeiluluonteisesti Olympiakomitean kehittelemiä Kasva urheilijaksi-ominaisuustestipakettiia, demoharjoituksia, luentoja sekä nuorille että heidän vanhemmilleen. Syksyn aikana urheilulääkäri luennoi nuoren urheilijan terveydenhuollosta ja SUEK:in kouluttaja urheilun eettisistä asioista ja antidoping-asioista, kertoo Vetelin pilottia valmistellut Harsunen

-Keski-Pohjanmaan urheiluakatemia on luokiteltu 22:n urheiluakatemian ja valmennuskeskuksen joukossa kasvattaja-akatemiaksi seitsemän muun akatemian kanssa. Osalla akatemioista on alueellinen "status" ja osalla valtakunnallinen rooli joko valmennuskeskuksena tai akatemiana.


   
Lisää uutisia
Keski-Pohjanmaan Urheiluakatemia
«  Helmikuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
 
Kategoriat